De producenten

Producent Ham

De Familie Celli is vleesspecialist sinds 1959. Zij begonnen als landbouwers in Novafeltria en zijn zich met de tijd gaan specialiseren in het bereiden van vlees. Het ras wat bekend staat als "Vette Os" uit Montefeltro is van superkwaliteit. De slagerij die staat in Novafeltria is niet alleen bekend bij de lokale bevolking maar ook in de verre omstreken.


De Firma Celli is zeer attent op de toenemende problemen in verband met voedselintoleranties. Het bedrijf Celli heeft ingrediënten verwijderd of vervangen die problemen veroorzaken voor mensen met allergieën , altijd met respect voor de traditionele recepten. De producten bevatten geen enkele vorm van conserveermiddelen en  zijn lactose-, melkeiwit-, polyfosfaatvrij en zijn zelfs geschikt voor mensen met coeliakie.

 

 

 

 

Producent Kaas
Cau & Spada is ontstaan in het hart van de regio Montefeltro 'Le Marche'. Zij zijn sinds 1973 gespecialiseerd in de productie van schapenmelk kaas. Elke stap van het proces wordt gecontroleerd, vanaf de weide tot het rijpen van de kazen. (Korte keten). Het melkproces is uitsluitend afkomstig van de kudde van de boerderij gehouden op volledig biologisch gecertificeerde weilanden.

 

 

 

Producent Olijfolie
De Oleificio Ventiri Agape ligt in de schaduw van het Carpegna gebergte en ligt op de top van een prachtige groene heuvel in de regio Montefeltro. Het bedrijf bestaat al sinds 1955 en heeft inmiddels zijn sporen verdiend. De eigenaresse Nilvana heeft reeds prijzen gewonnen met haar beroemde olijfolie. Agape gebruikt moderne technologie gepaard met familietradities en eeuwenoude kennis. Het resultaat is hoog gekwalificeerde olijfolie extra vergine.

 

 

Producent Kersenwijn (Dessert) /marmelade

De producent uit la Cantina maakt zijn producten vol passie en heeft al de nodige prijzen gewonnen. Deze kersenwijn wordt alleen gemaakt in het gebied rond Montefeltro 'Le Marche' en is gemaakt van 60% Montepulciano wijn en 40% wilde amarenakersen. Deze wijn kunt u bij kamertemperatuur rond de 5 jaar bewaren. Het verhaal gaat dat deze wijn is ontstaan in de renaissance tijd rond 1400 toen de hertog van Urbino zijn druiven van slechte kwaliteit vond en de wijn mixte met wilde amarena kersen.

Deze wijn kunt u beschouwen als een Dessertwijn en is na openen rond 3 á 4  maanden houdbaar.